voetbalzone

‘Als Chelsea me in de winter wil, waarom dan niet?’

Erik van Dam14 nov 2012, 06:20
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2012, 06:20
Advertentie

Wilfried Bony maakt er geen geheim van dat hij Vitesse snel wil verlaten voor een grotere club. De Ivoriaanse spits is op ‘doorreis’ naar een betere competitie en haalde deze week al aan dat hij mede vanwege de Nederlandse regering weg wil uit de Eredivisie. Het wordt hem onmogelijk gemaakt zijn familie hier te ontvangen, zei Bony. Maar ook vanwege het sportieve aspect gaat hij graag hogerop.

/

In gesprek met de Tsjechische krant Pravo komt Bony over Chelsea te spreken. Die club heeft een samenwerkingsverband met Vitesse en het is tevens de club waar Bony’s voorbeeld en idool Didier Drogba acht jaar speelde. “Het is voor mij nu geen hot item, maar als ze schrijven dat ik naar die club ga, dan is dat geweldig toch?”, zegt Bony aan het medium. “Serieus, als ze me willen, zou dat een eer zijn.”

“Ik zou heel blij zijn om naar zo’n club te gaan”, benadrukt Bony. “Ik houd van Engels voetbal en zou niet bang zijn voor Chelsea te spelen. Dat is een topclub. Als Chelsea me in de winter wil, waarom niet? We zien wel hoe het loopt. Op dit moment wil ik zo goed als ik kan mijn best doen voor Vitesse. Chelsea en Vitesse zijn close, dat weet ik. Ik heb met Tamás Kalas al veel over Chelsea gepraat.”

Bezig met laden …