voetbalzone

'Als Cruijff vraagt om Guardiola, dan zullen we proberen om hem te halen'

Bart Kruyt29 feb 2012, 09:50
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2012, 09:50
Advertentie

Johan Cruijff werd zaterdag voorgesteld als adviseur bij Chivas de Guadalajara en de Mexicaanse topclub hoopt met de steun van de Nederlander een einde te kunnen maken aan de matige prestaties. Chivas doet zijn best om het Cruijff naar de zin te maken: als de legendarische nummer veertien meent dat Josep Guardiola moet komen, dan zal de club er alles aan doen om dat te bewerkstelligen, zo belooft voorzitter Jorge Vergara.

/

Guardiola beschikt over een aflopend contract bij Barcelona en heeft nog altijd niet duidelijk gemaakt of hij van plan is om langer te blijven. "Als Cruijff vraagt om zijn komst, dan zullen we proberen om hem te halen", zei Vergara tegen AS. "Maar het zal erg moeilijk worden, dat weet ik ook wel. Guardiola heeft van Barcelona een van de beste ploegen uit de geschiedenis van het voetbal gemaakt. Die haal je niet zo gemakkelijk naar Mexico."

Vergara wil vooral duidelijk maken dat hij Cruijff blindelings vertrouwd. "Zijn komst is het resultaat van vele uren werk", zei de voorzitter. "We willen het beste voor de club en Cruijff is een van de besten in de voetballerij. Hoewel er ook andere namen zijn genoemd, is Cruijff altijd onze eerste keus geweest. Ik heb tijdens de gesprekken met hem altijd het gevoel gehad dat hij een eerlijke man is, die weet wat er moet veranderen en dat ook kan doen."

Bezig met laden …