voetbalzone

‘Als daar ebola uitbreekt, dan denk ik dat we nog een goede kans hebben’

Daniel Cabot Kerkdijk05 apr 2015, 00:05
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2015, 00:05
Advertentie
voetbalzone

Het doek lijkt gevallen voor FC Dordrecht in de Eredivisie. Na de nederlaag tegen Heracles Almelo (2-3), zaterdagavond in eigen huis, kan alleen een groot wonder de nummer laatst van de competitie nog redden. Ook Jan Everse gelooft niet meer in een stunt van de Dordtenaren, die een achterstand van acht punten op de nummer zeventien hebben.

De kans is klein dat Go Ahead Eagles, NAC Breda of Heracles Almelo nog onder FC Dordrecht eindigt. “Ik denk dat de kans groter is dat we de Staatsloterij winnen dan dat we erin blijven”, zo vertelde de oefenmeester aan FOX Sports. “Dit wordt moeilijk... Héél moeilijk. Als in Deventer, Breda en Almelo een massale griepepidemie en ebola uitbreekt, dan denk ik dat we nog een goede kans hebben. Maar ook die kans is niet zo groot.”

“Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk.” Everse hoopt op vijf leuke wedstrijden. “Er zijn nog vijftien punten te verdienen. Met uitwedstrijden tegen Vitesse en FC Twente en Ajax-thuis zie ik wel mogelijkheden, twee vingers in de neus.” Ook Ilias Haddad beseft dat FC Dordrecht na één seizoen zo goed als zeker weer terugkeert naar de Jupiler League. "Het wordt heel moeilijk, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. We moeten vijf keer winnen denk ik. Dit komt hard aan. Maar het is niet alleen deze wedstrijd, het hele seizoen is gewoon drama", vertelde de verdediger aan RTV Rijnmond.

Bezig met laden …