voetbalzone

‘Als De Boer hem écht had gewild, was hij waarschijnlijk naar Ajax gegaan’

Peter Nusselder19 aug 2014, 09:20
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2014, 09:20
Advertentie

FC Twente nam deze zomer afscheid van Dusan Tadic en Quincy Promes, maar slaagde erin om waardige vervangers in huis te halen. Onder meer Ajax, PSV en Feyenoord werden afgetroefd in de strijd om Hakim Ziyech, Kamohelo Mokotjo en Kasper Kusk. Trainer Alfred Schreuder is ervan overtuigd dat de manier waarop de Tukkers voetballen een rol heeft gespeeld bij hun komst.

voetbalzone

Daarnaast heeft het verleden aangetoond dat technisch begaafde voetballers op hun plaats zijn in Enschede. “Promes, Tadic, Bryan Ruiz, Nacer Chadli, Theo Janssen, noem ze maar op”, geeft Schreuder aan in gesprek met Sp!ts. “Allemaal creatieve spelers die hier tot hun recht komen, mede door onze speelstijl. Die speelwijze heeft er zeker mee te maken.”

Ziyech, die over werd genomen van sc Heerenveen en maandag tekende bij Twente, had elders meer kunnen verdienen. De aanvallende middenvelder heeft echter de weloverwogen beslissing genomen om naar Enschede te verhuizen. “Heel mooi dat er eindelijk weer iemand is die niet voor het geld kiest. Maar wat betreft Mokotjo moeten we wel reëel zijn. Als Frank de Boer hem écht had willen hebben, dan was hij waarschijnlijk wel naar Ajax gegaan”, erkent Schreuder.

Bezig met laden …