voetbalzone

‘Als de FIFA en UEFA ons schorsen, zie ik geen reden nog door te gaan’

Erik van Dam19 jul 2010, 14:05
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2010, 14:05
Advertentie

Safet Susic legt zijn taken als bondscoach van Bosnië-Herzegovina neer, als voetbalbonden FIFA en UEFA hun dreigement omzetten in een schorsing. De Bosnische bond weigert om één sterke man aan het hoofd te zetten, in plaats van het huidige, driekoppige bestuur. De FIFA eiste vorige week dat Bosnië zou gehoorzamen, maar de Oost-Europeanen bieden tegenstand.

/

“Als de FIFA en UEFA ons schorsen en ons elftal uit de kwalificatiereeks voor het EK 2012 houden, is er voor mij geen reden meer om nog door te gaan”, laat Susic maandag weten in Dnevni Adaz. “Dan zal ik het nationaal elftal dus verlaten.” Vrijdag liet de Bosnische bond weten dat het geen gehoord gaf aan het verzoek van de bonden. Die willen dat het huidige bestuur, dat bestaat uit drie man met verschillende etniciteiten, wordt hervormd.

Susic, die in december vorig jaar de taken overnam van Miroslav Blazevic, zegt dat hij er bij UEFA-officials op zal aandringen geen overhaaste beslissingen te nemen ‘die het Bosnische voetbal kapot zouden maken’. “Het is bekend dat de UEFA politieke inmenging in het voetbal verbiedt, en dat wat er nu gaande is niets met voetbal maar alleen maar met politiek te maken heeft.”

In de kwalificatiecyclus voor Euro 2012 is Bosnië-Herzegovina ingedeeld in Groep D. Daarin zitten ook Frankrijk, Roemenië, Wit-Rusland, Albanië en Luxemburg. De eerste wedstrijd staat gepland voor 3 september 2010, uit bij Luxemburg. Maar mogelijk komt het niet eens zover, als de UEFA en FIFA hun zin doordrukken.

Bezig met laden …