voetbalzone

‘Als de kans zich voordoet om Alexis te halen, dan zal de club klaarstaan’

Daniel Cabot Kerkdijk01 jul 2017, 21:15
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2017, 21:15
Advertentie

Alexis Sánchez kan nog steeds op belangstelling van Bayern München rekenen. De aanvaller wordt al tijden gelinkt aan een transfer, omdat hij zijn contract bij Arsenal maar niet wil verlengen. Directeur Uli Hoeness zei eerder dat een bedrag van honderd miljoen voor 29- en 30-jarigen niet in het beleid van de Duitse topclub past, maar trainer Carlo Ancelotti geeft aan de Chileen nog steeds een interessante optie te vinden.

Op een persconferentie zaterdagmiddag gaf Ancelotti aan dat de club nog steeds denkt aan de aanvaller van the Gunners. “Als er een mogelijkheid zich voordoet, dan zal de club klaarstaan. Er zijn heel veel geruchten. Alexis is een geweldige speler, maar hij is niet de enige in de wereld.”

De 29-jarige Chileens international, die momenteel actief is op de Confederations Cup, weigert vooralsnog over zijn toekomstplannen uit te weiden. Op een persconferentie zegt hij dat hij alleen maar gefocust is op de mogelijke toernooiwinst van Chili. “Wanneer dit toernooi is afgelopen, ga ik kijken of ik blijf of dat ik wegga. Voor mezelf is mijn toekomst duidelijk, maar ik ga niets zeggen.”

Ancelotti laat nu dus weten dat hij nog steeds interesse heeft in de Chileen. Hij lijkt hiermee de woorden van Hoeness tegen te spreken. De voorzitter zei eerder dat de ploeg niet gaat investeren in relatief oude spelers en meer ziet in het contracteren van jonge, talentvolle spelers. “Ik ken de cultuur en denkwijze van de club”, vervolgt Ancelotti. “Ik denk dat de markt vandaag de dag ietwat krankzinnig is, en Bayern is geen club die gekke dingen doet. Ik zal geen spelers vragen waarvoor de club gigantische bedragen moet betalen. Maar als de mogelijkheid zich voordoet, waarom niet?”

Bezig met laden …