voetbalzone

‘Als de vlinders uit de buik verdwenen zijn, speelt Mexico vast goed’

Erik van Dam10 jun 2010, 18:55
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2010, 18:55
Advertentie

Mexico heeft vrijdagmiddag de eer om het WK te mogen openen met gastland Zuid-Afrika. El Trí moet het qua hoeveelheid fans afleggen tegen de tegenstander, maar bondscoach Javier Aguirre zegt te weten dat zijn team er vol voor gaat in de eerste wedstrijd. “Mijn team komt hier om te spelen, niet om vrienden te maken en dingen te bezichtigen.”

Over minder dan 24 uur zal duidelijk zijn wat de uitkomst is van de openingswedstrijd van dit toernooi. Aguirre spreekt donderdag zijn verrassing uit over de enorme steun die Zuid-Afrika ontvangt. “Ik heb ook ooit een WK-duel in eigen land (1986, red.) mogen spelen, dus ik weet precies hoe het voelt. Het gaat morgen een geweldig feest worden en we zijn blij erbij te zijn.”

Mexico kan niet buigen op prestaties in het verleden, als het aankomt op eerste duels op een WK. Aguirre heeft er echter vertrouwen in, dat het nu wel goed komt. “Natuurlijk komt er veel emotie bij kijken, maar als de vlinders eenmaal uit de buik zijn verdwenen, speelt Mexico vast en zeker goed”, aldus de coach. Na de krachtmeting met Bafana Bafana volgen nog duels met Frankrijk (17 juni) en Uruguay (22 juni).

Bezig met laden …