voetbalzone

'Als dit een penalty was, kunnen we wel ophouden met voetballen'

Bart Kruyt13 jun 2014, 07:10
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2014, 07:10
Advertentie

Er is pas een wedstrijd gespeeld op het WK en nu al wordt er hevig gediscussieerd over de arbitrage. Brazilië kreeg donderdagavond een strafschop cadeau tegen Kroatië en werd zo op weg geholpen naar de 3-1 overwinning. Niko Kovac, de bondscoach van de Kroaten, was woedend: "Als dit het WK wordt, kunnen we net zo goed onze koffers pakken en naar huis gaan", brieste hij.

voetbalzone

Brazilië kreeg een penalty nadat Fred deed alsof hij werd neergetrokken door Dejan Lovren. Daar bleek echter geen sprake van te zijn. "Als dit een strafschop was, kunnen we net zo goed ophouden met voetballen", bromde Kovac. "Dan moeten we met zijn allen maar gaan basketballen. Het is een schande, deze beslissing. Er wordt steeds gesproken over respect, maar dat heeft Kroatië niet gekregen."

"Steek je hand maar op als je vindt dat dit een strafschop was", vervolgde Kovac. "Twee miljard mensen hebben gezien dat er niets aan de hand was. Het is onvoorstelbaar." De bondscoach van Kroatië zag Neymar de cadeau gegeven strafschop benutten en in blessuretijd zorgde Oscar met een puntertje voor het slotakkoord.

Voor de beslissende treffer van Oscar werd Kroatië overigens ook nog een keer benadeeld: scheidsrechter Yuichi Nishimura floot voor een overtreding van Ivica Olic op Júlio César, maar ook hier was niets aan de hand. "We hebben alles gegeven en een hele positieve indruk achtergelaten. Helaas hadden we niet alles in eigen hand", besloot Kovac.

Bezig met laden …