voetbalzone

'Als dit er één was, horen wij er een stuk of vijf per wedstrijd te krijgen'

Matthijs van Laar22 nov 2015, 18:04
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2015, 18:04
Advertentie
voetbalzone

FC Utrecht ging zondagmiddag met 1-0 onderuit bij NEC en dat deed coach Erik ten Hag pijn. Met name de wijze waarop de enige treffer van de wedstrijd tot stand kwam zat hem dwars. Pol van Boekel legde de bal tien minuten na rust op de stip. “Onterecht”, oordeelde Ten Hag voor de camera van FOX Sports.

De strafschop werd gegeven voor een overtreding van Yassin Ayoub op Navarone Foor, die het lichte contact aangreep om tegen het gras te gaan. “Als dit er één was, horen wij er een stuk of vijf per wedstrijd te krijgen. Dit is echt waanzin”, foeterde Ten Hag na afloop.

Ayoub zelf kon zich ook niet vinden in de beslissing van de scheidsrechter van dienst. “Hij valt wel héél mooi”, zei hij met cynische ondertoon over de duikeling van Foor. “Ik probeerde hem voor me te houden en hij maakt een kapbeweging. Ik raak hem licht. Hij gaat vervolgens meteen naar de grond. Het is gebeurd en dat valt niet terug te draaien.”

Foor zag dat anders. De aanvaller van NEC voelde contact en greep dat aan om te gaan liggen. “Ik werd wel degelijk aangetikt en dan moet je slim zijn. Daar moet je gebruik van maken. Als dat drie punten oplevert, heb ik daar geen moeite mee”, besloot hij.

Bezig met laden …