voetbalzone

‘Als er een club komt die voldoet aan zijn clausule, kunnen we niets doen’

Erik van Dam12 feb 2014, 13:03
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2014, 13:03
Advertentie

Jens Keller ziet de zomermaanden met enige zenuwen tegemoet. De trainer van Schalke 04 slaagde er in januari in Julian Draxler te behouden voor zijn club, hoewel het toen al gonsde van de geruchten. Over een paar maanden zal het alleen maar drukker zijn rond de middenvelder, denkt Keller. Hij wacht af of er een club voorbijkomt die bereid is 45,5 miljoen euro te betalen voor Draxler.

voetbalzone

Een transfersom van die hoogte is opgenomen als clausule in Draxlers contract in de Veltins-Arena. Keller realiseert zich dat Schalke 04 zijn talent zó kwijt kan zijn. “Ik ben erg blij dat Julian in de tweede seizoenshelft nog bij ons is. Maar als er een club komt die voldoet aan zijn transferclausule, kunnen we niets doen”, zegt de trainer in BILD. “Het is voor mij zodoende lastig plannen met Julian.”

“Schalke 04 heeft zijn toekomst niet zelf in handen”, erkent Keller. “In januari was het al nagelbijten. Het is eigenlijk belachelijk, dat je als trainer niet zeker weet of zo’n belangrijke speler nu wel of niet aanblijft. De onrust sloeg gelukkig niet over op het elftal, want hij was op dat moment geblesseerd.”

Bezig met laden …