voetbalzone

'Als er een generatiewisseling plaatsvindt, zal De Gea vooraan staan'

Daniel Cabot Kerkdijk17 apr 2012, 11:45
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2012, 11:45
Advertentie

Op de vraag wat er zo speciaal aan Liverpool is, blijft het een paar seconden stil. De stilte na de vraag is niet omdat José Reina twijfelt, maar omdat de doelman van the Reds een standaardantwoord moet geven. Hoewel de Madrileen een flapuit en de gangmaker binnen de selecties van Liverpool en Spanje is, wordt hij toch door de persvoorlichter verplicht om clichés en voorgeprogrammeerde antwoorden te geven. "De fans van Liverpool zijn bescheiden en harde werkers. Scousers, net als ik."

/

Reina verkeert in opperbeste stemming, ook al voldoet Liverpool in de Premier League niet aan de verwachtingen. Anderhalve maand geleden veroverde men echter de Carling Cup en zaterdag bereikte men ten koste van stadsgenoot Everton de finale van de FA Cup. "We hadden sinds 2006 geen enkele prijs meer gewonnen. Het winnen van de Carling Cup was heel belangrijk. Hopelijk winnen we ook de FA Cup. Het bereiken van de Champions League wordt echter heel lastig."

Deelnemen aan het EK is voor Reina allerminst gefladder aan de horizon. De 24-voudig international is de stand-in van Iker Casillas. Het keepersgilde op het EK zal waarschijnlijk gecompleteerd worden met Victor Valdés. Reina heeft hoge verwachtingen van David de Gea. "Maar hij is nog erg jong. Hij heeft echter alles om tot een topdoelman uit te groeien. Op een dag zal er bij het nationale elftal een generatiewisseling plaatsvinden en dan zal hij vooraan staan."

Lees het volledige interview met José Reina donderdag op Voetbalzone

Bezig met laden …