voetbalzone

‘Als er een kans is dat ik op het WK kan spelen, dan zal ik in topvorm zijn’

Peter Nusselder02 dec 2013, 10:57
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2013, 10:57
Advertentie

Ronaldinho moest dit seizoen enige tijd geblesseerd toekijken, maar de 33-jarige aanvaller van Atlético Mineiro is weer hersteld. De routinier, die 97 interlands speelde, hoopt dat hij binnenkort ook weer kan aansluiten bij het Braziliaans elftal. Als bondscoach Luiz Felipe Scolari ervoor kiest om de dribbelaar mee te nemen naar het WK, belooft Ronaldinho dat hij er klaar voor zal zijn.

/

Dat de Braziliaan bij zijn club vooral wordt opgesteld als aanvallende middenvelder hoeft volgens hem geen reden te zijn om niet in aanmerking te komen voor een plek in de selectie van Scolari. “Op tactisch gebied zie ik geen probleem”, vertelt Ronaldinho op de officiële website van de FIFA. “Zowel op het middenveld als in de voorhoede kan ik op iedere positie uit de voeten, ik heb bijna overal al gespeeld.”

De dertiger maakt er geen geheim van dat hij niets liever wil dan komende zomer van de partij zijn tijdens het toernooi in zijn vaderland. “Natuurlijk ben ik vastbesloten om dat WK mee te maken. Ik werk nog altijd hard om mezelf te verbeteren. Als er een kans is dat op het WK kan spelen, dan zal ik er klaar voor zijn en zal ik in topvorm zijn. Het is sowieso mijn doelstelling om altijd op mijn best te zijn.”

Bezig met laden …