voetbalzone

'Als er morgen iemand tachtig miljoen biedt, gaan we niet flauw doen'

Bart Kruyt11 jul 2011, 22:00
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2011, 22:00
Advertentie

Racing Genk ondervindt de keerzijde van het succes. De Limburgers kroonden zich afgelopen seizoen tot de kampioen van België en diverse spelers lijken nu de club achter zich te laten. Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne en Jelle Vossen hebben reeds interessante aanbiedingen gekregen en Eric Matoukou en Anele Ngcongca verlaten de Cristal Arena definitief.

Matoukou vertrekt zo goed als zeker naar Rusland, maar het is nog niet zeker om welke club het gaat. Spartak Moskou heeft in ieder geval interesse en Terek Grozny wordt ook genoemd. Eerder gaf hij al aan dat hij in Rusland in ‘één seizoen kan verdienen wat hij tot nu toe in zijn carrière heeft opgestreken’. Anele kan ook naar Spartak en bovendien hebben Besiktas, Trabzonspor en Bolton Wanderers belangstelling.

Genk is niet van plan om de sterkhouders zonder slag of stoot te laten gaan. “Als er een monsterbod komt, dan zien we wel”, zegt preses Herbert Houben aan de VRT. “Maar in principe is het niet bespreekbaar. Wat een monsterbod is? Als er morgen iemand tachtig miljoen euro biedt, gaan we niet flauw doen. Maar ik verwacht niet dat dat zal gebeuren.”

Bezig met laden …