voetbalzone

‘Als Excelsior en FC Dordrecht kunnen promoveren, waarom wij dan niet?’

Thijs Post12 mei 2015, 21:30
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 21:30
Advertentie

In de persoon van Jean-Paul de Jong is in de Jupiler League een uitstekende nieuwe en jonge trainer opgestaan. Met bescheiden middelen presteert de oud-middenvelder, als speler bekend als echte mannetjesputter, fantastisch met FC Eindhoven. Met een goede mix van ervaring en talent eindigde de tweede club van de Lichtstad als tweede in de Jupiler League en mag het deelnemen aan de play-offs. Voor die uitmuntende prestatie kreeg De Jong dinsdag een beloning in de vorm van de prijs voor de Trainer van het Jaar van de Jupiler League.

Door Thijs Post

voetbalzone

Weloverwogen kiest De Jong zijn woorden, niet te bang ook om een naaste en zelfs de journalisten om informatie te vragen. FC Volendam is de eerste tegenstander van FC Eindhoven in de nacompetitie. De Jong vreest die opponent niet en waarom zou hij ook; zijn ploeg doet nu al voor het tweede jaar mee in de bovenste regionen van de Jupiler League. “Als clubs als Excelsior en FC Dordrecht met beperkte middelen kunnen promoveren, waarom zouden wij dat dan niet kunnen?”, vraagt hij zich af.

Bravoure genoeg, met een eventuele tegenstander uit de Eredivisie in de finaleronde van de nacompetitie is hij evenwel nog niet bezig. “FC Volendam is misschien wel de zwaarste tegenstander van allemaal. Wij worden gezien als favoriet, maar denk maar eens terug aan vorig jaar, toen we tegen Sparta Rotterdam speelden. Iedereen dacht dat wij het wel even zouden winnen, maar dat gebeurde niet. We willen allereerst de eerste ronde doorkomen.”

voetbalzone

De Jong weet dat de ploegen uit de Eredivisie, FC Eindhoven kan nog tegen zowel NAC Breda als Go Ahead Eagles spelen, voor compleet andere belangen voetballen. “Ik wil het niet zo wegzetten dat wij mógen, maar voor die clubs is het echt zaak om erin te blijven. FC Volendam kennen we goed, welke club we uit de Eredivisie krijgen is afwachten. Go Ahead Eagles was enkele weken geleden al bezig met de nacompetitie, terwijl het nog helemaal niet zeker was of ze die wel zouden gaan spelen. Dat getuigt wel van visie.”

“In de play-offs begint iedereen weer op nul”, weet de oefenmeester. “De nacompetitie wordt gewonnen door de ploegen die het best gefocust zijn. Wij hebben nu ook de ervaring van vorig seizoen, toen we de play-offs ook al haalden. Maar de beste ploeg wint niet altijd de nacompetitie.” FC Eindhoven is er klaar voor. “We zijn er al vier weken mee bezig, hebben wedstrijden benaderd zijnde een nacompetitieduel en we hebben wat spelers rust gegeven. De kracht van FC Eindhoven? Een collectief, met veel ervaring en een aantal sterke, goede talenten.”

Bezig met laden …