voetbalzone

'Als Feyenoord echt iets had gewild, had het Ziyech moeten halen'

Matthijs van Laar06 mrt 2016, 21:50
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2016, 21:50
Advertentie

Een groot gedeelte van de fans van Feyenoord roept steeds nadrukkelijker om het aftreden van de directie en daar kan Emile Schelvis zich deels in vinden. De tv-presentator vraagt zich openlijk af of het huidige bestuur voor de ommekeer kan zorgen die nodig is om structureel om de landstitel te spelen. Hij roept met name algemeen directeur Eric Gudde op om ‘in de spiegel te kijken’.

/

Daarmee pleit Schelvis niet meteen voor een rigoureuze opruiming, maar er moet volgens hem wel iets gebeuren binnen de club. “Gudde zit er al zoveel jaar en mag zich afvragen of hij de juiste man is die Feyenoord op dit moment kan vertegenwoordigen in het gevoel om de club eindelijk weer eens te helpen aan het kampioenschap”, stelt hij op RTV Rijnmond. Schelvis claimt dat veel logehouders ontevreden zijn over het huidige beleid binnen de club.

Ook stelt hij het gebrek aan voetbal-knowhow binnen de Raad van Commissarissen aan. Als voorbeeld noemt hij het binnenhalen van Renato Tapia, die na een matig halfjaar bij FC Twente werd ingelijfd. “Technisch directeur Martin van Geel heeft altijd vrij spel en dat is een ongezonde verhouding”, vindt Schelvis. “PSV haalt Marco van Ginkel. Daar zit het verschil. Als Feyenoord echt iets had gewild, dan had het Hakim Ziyech gehaald.”

Bezig met laden …