voetbalzone

‘Als Feyenoord Karsdorp voor een halfjaar vastlegt, is dat zonde’

Dominic Mostert29 okt 2018, 17:12
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 17:12
Advertentie

De naam van Rick Karsdorp 'gaat rond' bij Feyenoord, zegt chef sport Ruud van Os van RTV Rijnmond maandag. De rechtsback verliet Feyenoord in 2017 voor AS Roma, maar speelde mede door blessureleed pas drie competitieduels in Italië. Ook als hij fit is, lijkt het perspectief beperkt in de Serie A. "Ik denk dat hij een versterking zou zijn, als hij dat wil", aldus Van Os.

Tafelgast en Feyenoord-verslaggever Sinclair Bischop zegt bij RTV Rijnmond dat hij zijn bedenkingen heeft. "Dan zou je hem voor een half seizoen huren. Maar we concluderen net dat Feyenoord voor plek drie gaat spelen, dus dan zou ik daar liever een jeugdspeler zien", geeft hij aan. "Of je moet hem eventueel voor langer kunnen vastleggen. Anders is het zonde van het geld en zou je jezelf op een andere plek moeten versterken."

Eerder in de uitzending concludeerden de tafelgasten inderdaad dat Feyenoord achter Ajax en PSV zal eindigen. Na de 3-0 nederlaag in de Klassieker is het gat met de Amsterdammers al vijf punten, terwijl de koploper uit Eindhoven tien punten voorsprong heeft. "Kijk, Feyenoord wordt gewoon derde", aldus Jan Everse. Volgens de oud-speler van zowel Feyenoord als Ajax zal nummer vier Heracles Almelo geen serieuze bedreiging vormen.

"En AZ draait nog voor geen meter. En vroeger werd Feyenoord ook weleens derde, maar dan op beperkte achterstand. Nu sta je al tien punten achter. Er zit onvoldoende rek in de selectie, richting Ajax en PSV. En Feyenoord kan zich pas in de winterstop versterken. Maar met wie dan? Want wat je nu ziet, en eigenlijk al een aantal jaar, is dat er pure middelmaat is binnengehaald."

Bezig met laden …