voetbalzone

'Als Gerrard echt kampioen wil worden, moet hij van club wisselen'

Bart Kruyt28 aug 2012, 10:05
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2012, 10:05
Advertentie

Steven Gerrard speelt al zijn gehele loopbaan bij Liverpool en won met de club de FA Cup, de UEFA Cup en de Champions League. Er ontbreekt echter nog een belangrijke prijs, die Stevie G zo graag wil winnen: de landstitel in de Premier League. Sven-Göran Eriksson adviseert de middenvelder om te overwegen de club te verlaten, als hij die wens echt realiteit wil maken.

/

Eriksson was vijf jaar bondscoach van de Engelse ploeg en maakte in die periode altijd een plekje vrij in de basis voor Gerrard. "Ik zou het heel mooi vinden voor hem als hij erin zou slagen om de Premier League te winnen", zei de Zweed. "Maar hij zal echt van club moeten wisselen als hij die prijs wil pakken. Ik weet dat hij mister Liverpool is, maar de vraag is of hij met deze ploeg ooit kampioen kan worden. Zoals het er nu naar uitziet, is dat absoluut niet het geval."

"Er zal nog heel wat moeten gebeuren, wil Liverpool weer meedoen om de landstitel", vervolgde Eriksson. "De eigenaren zullen veel geld moeten investeren en in de juiste spelers: Andy Carroll en Stewart Downing hebben veel gekost, maar zijn geen succes geworden. Op het moment spelen er maar drie spelers van wereldklasse bij Liverpool en dat zijn Gerrard, José Reina en Luis Suárez. De rest van de selectie is niet sterk genoeg om de Premier League te kunnen winnen."

Bezig met laden …