voetbalzone

‘Als Giggs zijn tijd liever ergens anders doorbrengt, is dat te begrijpen’

Erik van Dam08 dec 2015, 13:16
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 13:16
Advertentie

Ryan Giggs speelde in zijn lange profloopbaan uitsluitend voor Manchester United en zette na het seizoen 2013/14 definitief een punt achter zijn tijd als speler. Hij coachte zijn grote liefde een paar wedstrijden na het ontslag van David Moyes en nam vervolgens een rol aan als assistent onder Louis van Gaal. De Daily Mail zinspeelt nu op een vertrek van Giggs uit Manchester.

voetbalzone

De Britse tabloid schrijft dat Giggs het eigenlijk niet gemakkelijk heeft: hij speelt bij Manchester United de tweede viool in zijn rol als assistent en het zijn barre tijden voor de Welshe vleugelflitser van weleer. “Manchester United opereert zo levenloos in de aanval, dat ze hun slechtste gemiddelde ooit op Old Trafford noteren qua doelpunten per wedstrijd. Er wordt maar 1,29 keer per thuisduel gescoord. Giggs is dat niet gewend en is het evenmin gewend dat fans voortijdig weggaan. Vroeger heette het nog Fergie Time”, roept de krant in herinnering.

De Daily Mail roept in herinnering dat de 42-jarige Giggs deel uitmaakt van de fameuze Class of 92, waartoe ook generatiegenoten Gary en Phil Neville en David Beckham behoorden. “De dagen van Sir Alex Ferguson zijn voorbij en Giggs, die getipt wordt als opvolger van Louis van Gaal, heeft misschien ook zitten kijken wat zijn oud-teamgenoten zijn gaan doen. Het zou hem te vergeven zijn wanneer hij concludeert dat hij zijn tijd beter elders kan doorbrengen, zelfs al is hij op dit moment de nummer twee bij ’s werelds beroemdste club.”

“Het is geen geheim dat hij graag de club wil trainen waarvoor hij 672 competitiewedstrijden speelde, maar hij wordt op dit moment nog tegengehouden. Gary Neville zou na zijn periode bij Valencia kunnen terugkeren op een manier die iedere United-fan zou opwinden. Als Giggs dat ook wil, moet hij wellicht eerst vertrekken”, hint de krant dinsdag. Men stelt verder dat Giggs zich bijna niet durft te verroeren naast Van Gaal en dat daar geen sprake van was toen hij het kortstondig overnam van Moyes.

Bezig met laden …