voetbalzone

‘Als Guardiola en City gekwetst zijn, dan bied ik mijn excuses aan’

Robin Bruggeman12 jul 2017, 18:40
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2017, 18:40
Advertentie

Dani Alves is woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Paris Saint-Germain. Op de persconferentie geeft de rechtsback aan trots te zijn om aan te sluiten bij de Franse topclub. Ook gaat de 34-jarige Braziliaan in op het verhaal dat hij dicht bij een overgang was naar het Manchester City van trainer Josep Guardiola, die hij nog kent van zijn periode bij Barcelona.

“Ik ben ongelooflijk trots om bij Paris Saint-Germain te zijn. Ik ben zo blij dat ik onderdeel mag zijn van dit geweldige project. Parijs is de favoriete stad van mijn vrouw en ik heb ook veel vrienden en oud-ploeggenoten bij de club”, aldus een enthousiaste Alves, die afgelopen zomer transfervrij mocht vertrekken bij Juventus. “Wat het grote verschil is tussen Juventus en Paris Saint-Germain? De ambitie en de organisatie. Er is veel orde hier bij PSG.”

Alves spreekt de hoop uit dat middenvelder Marco Verratti bij de club blijft: “Ik ben hier gekomen om met hem te spelen. Als hij vertrekt, waarom ben ik dan hier gekomen? Ik hoop dat hij ons kan helpen om onze ambities waar te maken.” Ook vertelt de verdediger over de geruchten dat hij eerst bij Manchester City zou tekenen, alvorens hij de stap naar de Ligue 1-club maakte. “Als Josep Guardiola en Manchester City gekwetst zijn, dan bied ik mijn excuses aan. Maar ik ben juist hierheen gekomen om kampioen te worden. En geloof me, we gaan prijzen pakken.”

Ook voorzitter Nasser Al-Khelaifi is in zijn nopjes met de komst van de routinier. “Ik ben heel blij en trots om Dani te verwelkom bij PSG. Zijn keuze voor ons tekent de vitaliteit en aantrekkingskracht van ons project. Zijn energie en ervaring zullen onze spelersgroep en de fans veel brengen”, aldus Al-Khelaifi. Ook ging hij kort in op de toekomst van rechtsback Serge Aurier bij de club: “Dat is een kwestie voor Antero (Henrique, sportief directeur, red.) en Unai (Emery, trainer, red.). Maar we hebben nu wel drie spelers voor die positie.”

Bezig met laden …