voetbalzone

‘Als Harry Kane zijn woord houdt, dan komt hij naar ons’

Rian Rosendaal15 jul 2023, 22:35
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 22:35
Advertentie

Volgens erevoorzitter Uli Hoeness doet Harry Kane er verstandig aan om nog deze zomer voor Bayern München te kiezen. De clubicoon besprak de mogelijke komst van de aanvaller van Tottenham Hotspur zaterdag vanuit het trainingskamp van de Duitse kampioen in de buurt van de Tegernsee in Beieren. Bayern heeft al twee aanbiedingen neergelegd voor Kane in Londen, maar tot een definitieve deal heeft dat nog niet geleid.

Hoeness laat door onder meer Kicker optekenen dat hij Kane zelf nog niet zo vaak heeft gesproken. "Maar Harry heeft tot nu toe in alle gesprekken duidelijk laten weten al een beslissing te hebben genomen. En als hij zich aan zijn woord houdt, dan komt hij naar ons. Dan moet Tottenham zich wel gewonnen geven. Het bestaat niet dat zo'n club aanbiedingen van 80 of 90 miljoen euro kan weigeren", aldus de Duitse bestuurder, die benadrukt dat rvc-lid Karl-Heinz Rummenigge regelmatig in contact staat met het kamp-Kane.

Dat Bayern aan Tottenham-voorzitter Daniel Levy een stugge onderhandelaar heeft, weet Hoeness maar al te goed. "Hij is slim. Levy noemt geen specifiek bedrag, dat moeten wij doen. Hij wil natuurlijk tijdrekken en is een op en top professional, dat waardeer ik zeer in hem. Maar er zitten tegenover hem geen mensen die dit werk pas sinds gisteren doen natuurlijk." Hoeness voegt toe dat Kane bij Bayern in de Champions League kan spelen, waar Tottenham niet eens kwalificatie voor Europees voetbal wist af te dwingen.

"Hij krijgt nu wederom de kans om bij een Europese topclub te tekenen", zo krijgt Kane mee vanuit Zuid-Duitsland. Hoeness grijpt zijn praatje over de topscorer aller tijden van Engeland aan om de familie van Kane te complimenteren. "Zijn vader en broer, zijn adviseurs, hebben hun beloftes tot nu toe nooit gebroken. Als dat zo blijft, voorzie ik geen problemen", kijkt de erevoorzitter van Bayern optimistisch naar de toekomst.

Al twee aanbiedingen
Bayern München meldde zich volgens Sky Deutschland onlangs met een nieuw bod op Kane. Volgens het Duitse sportmedium bedraagt het vervolgbod tachtig miljoen euro exclusief bonussen, in plaats van de zeventig miljoen exclusief bonussen van voorheen. Tottenham lijkt echter nog altijd niet tevreden. The Guardian schreef begin juli dat de clubtopscorer aller tijden in Noord-Londen kan bijtekenen tegen een forse salarisverhoging. In totaal kan Kane meer dan 12 miljoen euro op jaarbasis gaan verdienen. Het lijkt de Engelsman echter vooral om de sportieve uitdaging te gaan.

Bezig met laden …