voetbalzone

‘Als het aan mij had gelegen, was Rakitic naar Real Madrid gekomen’

Peter Nusselder11 jun 2014, 12:46
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2014, 12:46
Advertentie

Na een uitstekend seizoen bij Sevilla had Ivan Rakitic de clubs voor het uitkiezen, en woensdag maakte de Kroatische middenvelder kenbaar dat hij na de zomerstop voor Barcelona gaat voetballen. Die beslissing is een teleurstelling voor landgenoot Luka Modric, die voor Real Madrid uitkomt.

voetbalzone

De twee Kroatisch internationals bereiden zich momenteel in Brazilië voor op het WK, waar de ploeg van bondscoach Niko Kovac het donderdag tijdens het openingsduel opneemt tegen het gastland. Modric had gehoopt dat Rakitic en hij ook na afloop van het toernooi om de wereldtitel teamgenoten zouden zijn, maar dan in stadion Santiago Bernabéu.

“Dat mag duidelijk zijn: als het aan mij had gelegen, was hij naar Madrid gekomen”, geeft Modric toe in gesprek met Sport. “Maar dat heeft niet zo mogen zijn, en ik ben blij voor hem dat hij zijn transfer naar Barcelona krijgt. Hij verdient het. Dit is een belangrijke stap in zijn carrière, nadat hij afgelopen seizoen iedereen heeft laten zien waartoe hij in staat is. Hij is een geweldige speler die zich nog steeds ontwikkelt, dus ik ben ervan overtuigd dat hij het de komende jaargang nóg beter zal doen.”

Bezig met laden …