voetbalzone

‘Als het een strafschop is moet Luis hem krijgen, ongeacht zijn reputatie’

Thijs Post17 feb 2014, 12:21
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2014, 12:21
Advertentie

Liverpool kreeg zondag in de FA Cup met 2-1 klop van Arsenal en na afloop sprak men bij the Reds vooral over het optreden van scheidsrechter Howard Webb. De leidsman verzuimde Luis Suárez een strafschop te geven toen de aanvaller over het been ging van Alex Oxlade-Chamberlain. Volgens manager Brendan Rodgers is het haast geen toeval meer.

voetbalzone

“Webb was ook de scheidsrechter in de wedstrijd tegen Chelsea, toen Samuel Eto’o een overtreding beging op Luis”, tekent BT Sport op uit de mond van de balende Rodgers. “Met het type speler dat Suárez is en ons agressieve spel in de aanval lokken we veel tackles uit, zeker Luis. Hij maakt het de verdedigers altijd bijzonder lastig in en rond het strafschopgebied. Vaak krijgt hij echter niet wat hij verdient.”

“Bij Chelsea had hij al een penalty moeten hebben en nu waren het er zelfs twee. Als het een penalty is moet Luis hem krijgen, ongeacht zijn reputatie. Hij is een eerlijke vent en hij geeft alles in een wedstrijd. Ik vond het geen moeilijke beslissing”, aldus Rodgers, die bijval heeft gekregen van aanvoerder Steven Gerrard.

“Dat was een overduidelijke strafschop, nog duidelijker dan de strafschop die wel werd gegeven", oordeelde Gerrard. "De scheidsrechter stond er bovenop. Webb is een topscheidsrechter en ik neem aan dat hij er zelf nog naar gaat kijken. Hij dacht blijkbaar niet dat het een overtreding was, maar ik was teleurgesteld in die beslissing. Dat doelpunt had ons een replay kunnen opleveren.”

Bezig met laden …