voetbalzone

'Als het goed is, mag ik deze week met de selectie van Ajax meetrainen'

Daniel Cabot Kerkdijk21 jul 2014, 09:40
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2014, 09:40
Advertentie
voetbalzone

Robert Muric gaat ervan uit dat hij deze week met de selectie van Ajax mag meetrainen. Volgens de achttienjarige aanvaller is het papierwerk rondom zijn overgang naar Amsterdam bijna helemaal in orde gemaakt, nadat Dinamo Zagreb weigerde om een transfercertificaat te verstrekken.

"Ik heb nu de juiste vergunningen. Als het goed is, mag ik deze week met de selectie van Ajax meetrainen", vertelt Muric maandag aan Ajax Showtime. De achttienjarige aanvaller publiceerde zondagavond een foto van zichzelf in de kleedkamer van Ajax. “Nieuwe club, nieuwe uitdagingen. Hartje Ajax hartje”, was de tekst van de tiener. Het is wachten op een officiële mededeling van de betrokken clubs.

Muric beweert dat zijn jeugdverbintenis is afgelopen. Dinamo Zagreb claimt echter dat er een automatische verlengingsclausule in het contract staat die de tiener tot 2015 bindt. De aard van het contract is van invloed op de hoogte van de transfersom. Als Muric transfervrij is, zoals Ajax beweert, moet de club een onkostenvergoeding betalen van circa een ton. Als Ajax het doorlopende contract moet afkopen, dan kan de transfersom in de miljoenen lopen.

Bezig met laden …