voetbalzone

'Als het zo moet is het beter om de wereldbeker direct aan Brazilië te geven'

Bart Kruyt13 jun 2014, 09:55
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2014, 09:55
Advertentie

Yuichi Nishimura kan voorlopig maar beter even niet in Kroatië komen. De scheidsrechter uit Japan gaf in de openingswedstrijd op het WK een strafschop cadeau aan Brazilië, verzuimde om Neymar een rode kaart te geven voor een slaande beweging en keurde een goal van Kroatië af wegens een vermeende overtreding van Ivica Olic op doelman Júlio César. Na het zien van de herhaling bleek er echter niet veel aan de hand te zijn. Kroatië verloor uiteindelijk met 3-1.

voetbalzone

Na afloop werd er vooral gesproken over de versierde strafschop van Fred, die deed alsof hij werd neergetrokken door Dejan Lovren. Daar was echter geen sprake van. "Ik ben zo verdrietig, ik kan wel janken", zei Lovren na afloop. "Iedereen heeft gezien dat er niets aan de hand was. Dit is een schandaal voor de FIFA. We praten over respect, maar wat gebeurt er vervolgens? Als het zo moet is het beter om de wereldbeker direct aan Brazilië te geven."

Lovren wordt gesteund door de Kroatische media, die stellen dat de ploeg van Niko Kovac bestolen is. Het ANP maakte een rondje langs de verschillende kranten en websites. "De strafschop was een cadeautje'', schrijft tportal, en het commentaar van Jutarnji List is ook duidelijk: "De grote roof! Wat een eersteklas smeerlapperij!" Novi List schrijft: "De Japanse 'killer' heeft in de rug van bondscoach Niko Kovac geschoten."

Bezig met laden …