voetbalzone

'Als het zweet van mijn voorhoofd gutst, geloven de spelers mij nooit'

Matthijs van Laar15 nov 2013, 10:14
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2013, 10:14
Advertentie

Didier Deschamps twijfelt er niet aan dat Frankrijk over een maand of acht present is op het WK in Brazilië. Les Bleus dienen nog wel eerst af te rekenen met Oekraïne, maar de bondscoach is vol vertrouwen. "Het belangrijkste is dat de spelers er zelf in geloven, zodat ze er het maximale uit kunnen halen", zei hij voorafgaand aan de eerste ontmoeting van vrijdagavond.

/

"We zijn niet bang", verklaarde Deschamps. "De spelers zijn opgeladen, maar kennen geen angst voor Oekraïne. Dat betekent echter niet dat we moeten vergeten dat zij ook graag naar het WK willen en voor problemen kunnen zorgen. Maar aan een mislukking wil ik niet denken. Ik voel geen druk of spanning. Dat zou ingaan tegen wat ik van mijn spelers vraag. Als ik vraag om kalm te blijven terwijl het zweet mij van het voorhoofd gutst, geloven ze me nooit."

De Fransen stelden in 2009 ook al via de play-offs kwalificatie voor het WK veilig, al ging dat destijds gepaard met enorm veel ophef. Het beslissende doelpunt tegen Ierland werd namelijk gemaakt na een overduidelijke handsbal van Thierry Henry in de zestien. "Maar dit is een andere tegenstander", weet doelman Hugo Lloris. "We hopen op twee goede wedstrijden en willen het Franse volk trots maken." Frankrijk gaat vrijdagavond eerst op bezoek in Kiev; dinsdag volgt de return in Parijs.

Bezig met laden …