voetbalzone

‘Als hij daar niet had gestaan, had De Ligt nu al veel meer gespeeld’

Yanick Vos29 nov 2016, 16:49
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2016, 16:49
Advertentie

Matthijs de Ligt maakt veel indruk op trainer Peter Bosz. De talentvolle verdediger van Ajax krijgt al flink wat minuten in het eerste elftal toebedeeld en presteert vooralsnog uitstekend. Het zeventienjarige talent is in de ogen van zijn trainer een ‘heel volwassen speler’ die hij met een gerust hart durft op te stellen.

/

De stopper heeft met Davinson Sánchez echter flinke concurrentie. “Dat is zijn pech. Davinson is pas twintig jaar en presteert ook geweldig”, vertelt Bosz aan Ajax TV. Toch hoeft De Ligt niet te wanhopen, meent de oefenmeester. De Ligt krijgt namelijk voldoende speelmunten. “Als je straks in de winterstop kijkt hoeveel minuten hij in het eerste elftal heeft gemaakt, is dat voor zijn leeftijd heel veel. Zeker voor een centrale verdediger.”

Dat Sánchez nog voor De Ligt in de pikorde staat, wil niet zeggen dat een definitieve doorbraak nog heel lang gaat duren. “Als hij daar niet had gestaan, had hij veel meer gespeeld. Maar dit is een uitstekende aanloop voor hem. Hij heeft een mooie toekomst voor zich.”

Bezig met laden …