voetbalzone

'Als hij de Ballon d’Or niet weet te winnen, dan is dat zijn eigen schuld'

Bart Kruyt05 dec 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 23:00
Advertentie

Napoli lijkt voor dit seizoen een serieuze titelkandidaat te zijn in de Serie A en dat is voor een groot deel te danken aan Gonzalo Higuaín. De aanvaller is de laatste weken geweldig op dreef en moet twaalf doelpunten uit veertien competitiewedstrijden is hij de topscorer van de Italiaanse competitie. In Italië noemen velen Higuaín zelfs de beste spits van de wereld.

voetbalzone

Maurizio Sarri, sinds de zomer de coach van Napoli, is het daar helemaal mee eens en daagt el Pipita uit: “Als hij de Ballon d’Or niet weet te winnen in zijn loopbaan, dan is dat volledig zijn eigen schuld”, zei de opvolger van Rafael Benítez. “Dat zou echt ontzettend stom zijn. Gonzalo is de beste spits van de wereld.”

Higuaín is bezig aan zijn derde seizoen bij Napoli, dat de Argentijns international in de zomer van 2013 overnam van Real Madrid. In zijn eerste seizoen was Higuaín goed voor zeventien competitietreffers, in zijn tweede seizoen maakte hij er achttien in de Serie A en nu staat de teller dus al op twaalf goals in de competitie. Zondag speelt Napoli uit tegen Bologna.

Bezig met laden …