voetbalzone

'Als hij de journalisten samenriep, vind ik dat minnetjes van hem'

Erik van Dam08 aug 2011, 18:09
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2011, 18:09
Advertentie
/

Steven Defour had gehoopt rond deze tijd al lang en breed bij een andere club te zitten, maar kwam vooralsnog bedrogen uit. De middenvelder is nog altijd eigendom van Standard Luik en lijkt een nieuw seizoen bij de Rouches in te gaan, tenzij zich nog een nieuwe club voor hem meldt. Voorlopig komt Defour niet voor Standard uit en dat snapt Philippe Léonard, ex-speler van Feyenoord, bepaald niet.

De 37-jarige Belg kwam zelf zes seizoenen uit voor Standard en veroordeelt het gedrag van Defour. Volgens de oud-verdediger ontbreekt het Defour aan tact. “Als het waar is dat Steven de journalisten samengeroepen heeft om te verkondigen dat hij toch weer in de basis wil, dan vind ik dat minnetjes van hem. Hij moest in Zürich op het veld staan. Hij kende het belang van dat duel en wist dat Standard hem nodig had, maar toen heb ik hem niet gehoord.”, zegt Léonard tegen Het Laatste Nieuws.

Volgens Léonard is de waarheid Defour dacht dat hij zou vertrekken. “Maar nu heeft hij niets en probeert hij zich opnieuw in de gratie van de supporters te werken. Toen Benfica zich meldde voor Witsel was alles snel geregeld. Bij Paris Saint-Germain lagen de 42 miljoen euro voor Javier Pastore ook meteen op tafel. Grote clubs weten wat ze willen, kijk maar naar Romelu Lukaku en Chelsea. Bij Defour duurt het nu al weken. Keuze genoeg, lijkt het wel, maar in werkelijkheid wacht hij gewoon tot Luciano D'Onofrio een nieuwe werkgever voor hem gevonden heeft.”

Bezig met laden …