voetbalzone

'Als hij denkt dat hij met deze ploeg kan winnen, dan betwijfel ik dat'

Bart Kruyt15 mei 2014, 08:47
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2014, 08:47
Advertentie

Roy Hodgson maakte deze week bekend met welke spelers hij naar het WK zal gaan en de naam van John Terry ontbreekt op die lijst. Dat is logisch: de verdediger van Chelsea heeft immers een punt achter zijn interlandloopbaan gezet, omdat hij zich volledig op zijn club wil richten. Volgens Tony Adams heeft Hodgson er echter niet genoeg aan gedaan om hem op andere gedachten te brengen.

voetbalzone

Terry beëindigde in september 2012 zijn interlandloopbaan, nadat de FA hem voor vier duels had geschorst en een boete had gegeven voor vermeend racistisch taalgebruik richting Anton Ferdinand. "Maar ik had hem zeker een keer uitgenodigd voor een etentje, in een poging hem te overtuigen om toch mee te gaan naar het WK", zegt voormalig verdediger Adams. "Hij deed in 34 van de 38 competitiewedstrijden van Chelsea mee, is nog zo fit als een hoentje. Of hij de beste verdediger van Engeland is? Ik denk het wel, ja."

"Ik maak me hier zorgen over. Terry Venables zou John direct gebeld hebben, dat weet ik zeker", vervolgt Adams. "John is 33 jaar oud, niet 36. Ik begrijp niet waar Roy mee bezig is. Als hij denkt dat hij met deze ploeg kan winnen, dan betwijfel ik dat. Terry heeft de ervaring om tegen medespelers te kunnen zeggen 'jij doet dit en jij doet dat'. Maar zie je dat Phil Jones al zeggen in de kwartfinale van een WK?"

Bezig met laden …