voetbalzone

‘Als hij geen keeper was geweest, was ik ook trots op hem geweest’

Gijs Freriks12 sep 2015, 12:45
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2015, 12:45
Advertentie

Peter Schmeichel speelde acht seizoenen voor Manchester United, kwam ook nog uit voor onder meer Sporting Portugal en Manchester City en won vijfmaal de Premier League en één keer de Champions League. De 28-jarige Kasper Schmeichel trad in de voetsporen van zijn 51-jarige vader, want ook hij komt uit op topniveau.

voetbalzone

De veertienvoudig A-international van Denemarken speelt met Leicester City in de Premier League en verloor in de eerste vier speelronden van dit seizoen nog niet. Schmeichel sr. is trots, maar vindt niet dat hij hoofdverantwoordelijk is voor de ontwikkeling van zijn zoon: “Hij heeft altijd zijn eigen keuzes gemaakt en doet het goed. Ik wil natuurlijk wel dat hij het goed doet en succesvol is en hij zit momenteel in een erg goede periode.”

“Ik ben trots op wat hij doet, maar als hij wat anders had gedaan, was ik ook trots geweest. Alleen omdat je als voetballer veel aanzien hebt, betekent dat niet dat je beter bent. Leicester doet het goed, maar ik praat niet graag over de prestaties van Kasper. Dat is zijn eigen zaak en hij moet gewoon zijn voeten en handen laten spreken”, zo wordt Peter Schmeichel geciteerd door de Daily Mirror.

Bezig met laden …