voetbalzone

‘Als hij goed speelt, is hij opeens de beste voetballer van Engeland’

Gijs Freriks02 apr 2015, 21:10
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2015, 21:10
Advertentie

Ross Barkley kwam in de afgelopen twee interlands van de Engelse nationale ploeg, tegen Litouwen (4-0 winst) en Italië (1-1), steeds als invaller binnen de lijnen. De middenvelder van Everton speelde in totaal 53 minuten mee en liet een uitstekende indruk achter. Oud-international Paul Scholes schreef een lovende column over het bright young talent.

voetbalzone

“Barkley kan het nationale team op termijn naar een hoger niveau tillen. Hij heeft alles. Hij doet me denken aan Paul Gascoigne, want Gascoigne viel op zijn achttiende ook eens in en deed dat toen geweldig. Barkley heeft ook iets van Rooney weg”, zei Scholes in The Independent. Roberto Martínez, de manager van Everton, kan het enthousiasme van Scholes wel begrijpen. Hij werkt immers dagelijks met de 21-jarige Barkley.

“Hij is de verschillende kritieken wel gewend. Als hij goed speelt, wordt hij de beste voetballer van Engeland genoemd, maar als hij een slechte wedstrijd speelt, is het weer een ander verhaal. Het is wel een feit dat Barkley enorm volwassen speelt. Het verbaasde mij dan ook niet dat hij zijn stempel op de interlands drukte. Hij neemt verantwoordelijkheid en is ook fysiek sterk. Niet veel spelers in Europa kunnen hem dat nazeggen.”

Bezig met laden …