voetbalzone

‘Als hij had gescoord tegen Ajax, was hij voor velen een wereldspits’

Daniel Cabot Kerkdijk24 feb 2015, 07:24
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2015, 07:24
Advertentie

Colin Kazim-Richards wordt door weinig mensen gezien als de geschikte spits voor Feyenoord. Tal van voetbaliconen lieten zich kritisch uit over de van Bursaspor gehuurde aanvaller en duidelijk is dat de lijst met zijn aanbidders vele malen kleiner is dan die met kenners die niet veel op hebben met de huurling. Toch is hij een sterk aanspeelpunt en pikt hij zijn doelpunten mee.

voetbalzone

Kazim-Richards speelt altijd met veel passie en strijd. "Laten we eerlijk zijn: die tik die hij Sander Fischer zondag gaf, had ook zomaar een rode kaart kunnen opleveren", zegt John de Wolf dinsdag in het Algemeen Dagblad. "Hij is altijd bezig, maar moet zich meer op het voetballen concentreren. De spits van Feyenoord moet er ook minimaal twintig in schieten."

De Wolf ziet echter ook pluspunten. “Er gebeurt natuurlijk wel iets als die gozer in het veld staat.” Nico Jansen speelde tussen 1975 en 1978 in De Kuip en was in zijn actieve loopbaan gevreesd door verdedigers en keepers. Hij nam letterlijk iedereen op zijn weg mee om te willen scoren. Een belangrijk doelpunt of een gemiste kans, dat is volgens de oud-aanvaller een wereld van verschil. “Als hij wel had gescoord tegen Ajax, was hij voor veel mensen een wereldspits. En als hij donderdag Feyenoord langs AS Roma mikt, ook. Hij is op een leeftijd dat hij niet veel beter meer zal worden. Dit is het gewoon”, zo benadrukt Jansen dinsdag in het dagblad.

Bezig met laden …