voetbalzone

‘Als hij niet was vertrokken, had hij het eerste van Barcelona wel gehaald’

Thijs Post15 mrt 2016, 09:55
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2016, 09:55
Advertentie

Héctor Bellerín doorliep de jeugdopleiding van Barcelona, maar in 2011 koos de Spanjaard voor een avontuur bij Arsenal. Bellerín kon in Londen meer verdienen en hij achtte er de kans op een doorbraak in de hoofdmacht groter. Dat is de twintigjarige verdediger inmiddels gelukt. Toch denkt Albert Benaiges, ex-trainer van Bellerín in de jeugdopleiding van Barcelona, dat de vleugelverdediger de hoofdmacht van Barcelona ook wel gehaald zou hebben.

/

“Het is geen schande dat hij heeft besloten te vertrekken. Dat had te maken met de financiën: Spaanse clubs kunnen niet tegen de Engelse clubs op als het gaat om jeugdcontracten”, laat de jeugdcoach weten aan Goal. “Bellerín was een van de weinige spelers van wie ik zeker wist dat hij het eerste van Barcelona zou gaan halen.”

“Hij was razendsnel en hij was een intelligente speler. Ik weet ook nog dat hij een fantastisch schot had.” De keuze voor Arsenal was een goede, moet Benaiges toegeven. “Veel jonge spelers verliezen hun hoofd als ze veel geld gaan verdienen. Bellerín bevindt zich in een uitstekende omgeving, bij Arsenal weten ze hoe ze om moeten gaan met jonge spelers.”

Bezig met laden …