voetbalzone

'Als hij zo doorgaat, komt het Nederlands elftal vanzelf wel'

Bart Kruyt04 mrt 2016, 18:56
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 18:56
Advertentie

Het Nederlands elftal oefent aan het einde van deze maand tegen Frankrijk (25 maart) en Engeland (29 maart) en de vraag is wie Danny Blind zal gaan oproepen voor de linksbackpositie. In de laatste interland speelde Jaïro Riedewald op die positie, maar hij zit in de lappenmand. Jetro Willems is wel weer fit en wellicht krijgt hij te maken met de concurrentie van een andere Ajacied.

/

Mitchell Dijks is sinds zijn terugkeer van Willem II een vaste basisspeler bij Ajax en Frank de Boer is erg tevreden over zijn ontwikkeling. “Dijks doet het op dit moment goed en hij is een stabiele factor”, zei De Boer volgens Goal op de persconferentie van vrijdag. “De kans dat hij in the picture staat, is vrij groot. Als hij zo doorgaat, komt het Nederlands elftal vanzelf wel."

De 23-jarige Dijks deed dit seizoen in 22 competitiewedstrijden van Ajax mee en weet dat Willems normaal gesproken de eerste keuze zal zijn op de linksbackpositie. Daley Blind kan ook op deze plek spelen, evenals Terence Kongolo en Bruno Martins Indi. Aad de Mos maakte zich eerder deze week nog sterk voor Alexander Büttner in Oranje en ook Patrick van Aanholt, die goed bezig is bij Sunderland, zou een optie kunnen zijn.

Bezig met laden …