voetbalzone

‘Als hij zo speelt, snap ik wel waarom clubs als Barcelona hem willen hebben’

Chris Meijer27 dec 2017, 11:45
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2017, 11:45
Advertentie

Met een fantastische treffer bracht Philippe Coutinho Liverpool dinsdag op voorsprong in de wedstrijd tegen Swansea City. The Reds wonnen uiteindelijk met 5-0 van de hekkensluiter van de Premier League en Danny Murphy genoot van de Braziliaan. Hij kan wel begrijpen waarom Barcelona hem zo graag wil hebben.

Barcelona zou in januari met een bedrag van 150 miljoen terugkomen voor Coutinho. “Hij is de laatste tijd sensationeel in de eindfase. Als hij zo speelt, snap ik wel waarom clubs als Barcelona hem willen hebben. Het ziet er bij hem zo makkelijk uit en je gaat langzaam verwachten dat hij dit soort treffers maakt. Zijn voetenwerk, zijn techniek... Zelfs als ze hem dubbele dekking geven, is het vrijwel onmogelijk om hem af te stoppen”, zegt Murphy bij de BBC.

“Met zijn inzicht kan hij teams openbreken, dus het zou beter zijn als hij nog dieper gaat spelen. Het moet voor een aanvaller fantastisch zijn om met hem te spelen, want elke keer als je een sprint trekt weet hij je te vinden”, vervolgt de oud-middenvelder van the Reds. “Hij heeft een fantastische techniek en begint nu ook nog voor doelpunten en assists te zorgen. Liverpool moet hopen dat hij zich bedenkt en toch wil blijven.”

Coutinho maakte zeven doelpunten in zijn laatste zeven competitiewedstrijden en heeft dit seizoen reeds twaalf treffers en negen assists achter zijn naam staan in alle competities. Met zijn uithaal tegen Swansea tekende de Braziliaan voor zijn negentiende Premier League-doelpunt voor Liverpool van buiten het strafschopgebied en alleen Steven Gerrard deed dit voorlopig beter in de clubgeschiedenis. Het was de elfde keer dat Coutinho in een competitiewedstrijd zowel een doelpunt als een assist afleverde.

Bezig met laden …