voetbalzone

‘Als iemand tachtig miljoen biedt, dan kijk ik er niet eens naar’

Gijs Freriks19 mei 2018, 11:51
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2018, 11:51
Advertentie

Florian Thauvin gaat mee naar het WK. De aanvaller van Olympique Marseille werd donderdag door Didier Deschamps opgenomen in de selectie en kreeg de voorkeur boven onder anderen Anthony Martial. Thauvin kan terugkijken op een goed seizoen en voorzitter Jacques-Henri Eyraud hoopt hem voor de club te behouden.

De 25-jarige linkspoot wordt in verband gebracht met clubs als Bayern München en Atlético Madrid, maar die clubs zouden dan diep in de buidel moeten tasten. “Als er een bod van tachtig miljoen euro op Thauvin komt, dan ga ik er niet eens naar kijken”, is de preses van Olympique Marseille duidelijk in een interview met SFR Sport.

“Hij weet dat Marseille hem heel hard heeft gesteund. Dit is niet het einde van het verhaal, er zijn nog mooie hoofdstukken te schrijven. We rekenen voor volgend seizoen op hem. Hij heeft een buitengewoon seizoen gespeeld en is een geweldige speler. Hij is gegroeid, volwassen geworden en de coach heeft hem geholpen om zijn doelen te bereiken.”

“De cijfers spreken voor zich en het stemt tot grote tevredenheid om hem in de selectie van Deschamps te zien”, besluit Eyraud. Thauvin, die drie A-interlands op zijn naam heeft staan, was dit seizoen in clubverband goed voor 26 doelpunten en 18 assists in 53 wedstrijden. Zijn contract in Stade Vélodrome loopt nog door tot de zomer van 2021.

Bezig met laden …