voetbalzone

‘Als ik bij Chelsea was gebleven, was ik nu niet zo ver geweest’

Gijs Freriks29 okt 2016, 09:08
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 09:08
Advertentie

Patrick van Aanholt ruilde de jeugdopleiding van PSV op zeventienjarige leeftijd in voor die van Chelsea, maar een echte doorbraak in Londen bleef uit. De linkerverdediger kwam tot acht wedstrijden in het eerste elftal, werd vijfmaal verhuurd en speelt sinds medio 2014 bij Sunderland.

/

De 26-jarige Van Aanholt zegt in een interview met WhoScored het naar zijn zin te hebben in het Stadium Of Light en dat hij geen spijt heeft van zijn overstap naar Chelsea, omdat die ervaring hem beter heeft gemaakt. “Het is erg moeilijk om het eerste van Chelsea te halen en daarom moet je elders ervaring opdoen en daarna terug proberen te keren. Als je er klaar voor bent, krijg je een kans en zo niet, dan word je opnieuw verhuurd. Dat lijkt mij heel logisch”, aldus de linkspoot.

“Ik denk wel dat als ik bij Chelsea was gebleven, ik niet zoveel wedstrijden had gespeeld als ik nu heb gedaan. Ik ben door mijn huurperiodes de voetballerij beter gaan begrijpen en heb mij daardoor ook als persoon verder kunnen ontwikkelen. Ik ben dankbaar voor die ervaringen, want anders had ik momenteel dit niveau niet gehad”, aldus Van Aanholt, die eraan toevoegt dat Fred Rutten en Sam Allardyce de belangrijkste managers in zijn loopbaan zijn geweest. “Zij hebben mij het meest geholpen in mijn ontwikkeling.” Sunderland neemt het zaterdagmiddag op tegen Arsenal.

Bezig met laden …