voetbalzone

‘Als ik dat zeg, zou ik liegen, ik ga vechten voor mijn plaats bij Barcelona’

Peter Nusselder07 jan 2015, 11:30
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2015, 11:30
Advertentie

Barcelona nam afgelopen zomer afscheid van Víctor Valdés, die jarenlang de onbetwiste nummer één was in stadion Camp Nou. De Catalanen slaagden er in de zoektocht naar een vervanger in om zowel Marc-André ter Stegen van Borussia Mönchengladbach als Claudio Bravo (Real Sociedad) in huis te halen. Voorlopig is Bravo eerste keeper, maar daar legt Ter Stegen zich niet zomaar bij neer.

voetbalzone

De 22-jarige Duitser krijgt weliswaar speeltijd in de wedstrijden om de Copa del Rey en de Champions League, maar rust niet voordat hij ook in de Primera División de eerste keus is voor trainer Luis Enrique. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niets uitmaakt”, geeft Ter Stegen toe in gesprek met Bild. “Ik wil iedereen ervan overtuigen dat ik moet spelen.”

“Daarom ben ik hier gekomen en daar zal ik ook voor vechten”, zegt de viervoudig Duits international, die tot dit seizoen nooit voor een andere club uitkwam dan Gladbach. “Ik denk dat het goed was om mijn comfortzone te verlaten. Ik heb een beslissing genomen die misschien wat in strijd was met mijn gevoel, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb”, kijkt de doelman terug op zijn transfer.

Bezig met laden …