voetbalzone

'Als ik de komende weken niet speel, wil ik naar een andere club'

Erik van Dam07 okt 2010, 20:35
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2010, 20:35
Advertentie
/

Khalid Boulahrouz heeft donderdag uitleg verschaft over zijn sportief teleurstellende situatie bij VfB Stuttgart. Zijn zaakwaarnemer Rodger Linse sprak in Voetbal International uit dat hij om zich heen kijkt voor de 28-jarige verdediger. In Stuttgart is de kans op speelminuten namelijk maar miniem. “Ik moet mezelf ook respecteren. Ook al heb ik nog een contract tot 2012, als ik niet speel de komende weken, dan wil ik in de winterstop naar een andere club. Ik ben het nu wel een beetje zat”, zegt Boulahrouz er zelf over.

In gesprek met OnsOranje legt de 31-voudig international uit dat hij het eigenlijk wel zat is om zijn basisplaats kwijt te zijn. “Het lijkt wel een soort vloek”, zegt hij, wijzend op de beroerde start van zijn club in de Bundesliga. “Zo gaat het de laatste twee jaar, sinds ik voor de club speel, trouwens steeds in de eerste zes maanden. Na de winterstop winnen we dan ineens heel veel. In het eerste seizoen deden we daardoor op het eind zelfs nog mee om de titel en afgelopen seizoen plaatsten we ons nog voor Europees voetbal.”

Wellicht kan de zwakke start van Die Schwaben juist in het voordeel uitwerken van Boulahrouz; als de anderen blijven onderpresteren, richt trainer Christian Gross zich misschien tot de Nederlander. “Je weet het nooit. Misschien wil de trainer straks toch weer wat anders proberen en krijg ik weer een kans. Ik ben geblesseerd terug gekomen van de vorige serie interlands met Oranje. Daarvoor speelde ik alles, maar toen ik daarna weer fit was, ben ik er niet weer in gekomen.”

/

In ieder geval wil Boulahrouz wel dat zijn huidige situatie verandert. Hij begon dit seizoen in de basis aan de duels met SV Babelsberg (DfB Pokal), Slovan Bratislava (uit en thuis, Europa League), FSV Mainz en Borussia Dortmund, maar wil meer spelen. “Ik heb op het WK bewezen dat ik een hoog niveau aankan. Dat wil ik ook bij Stuttgart laten zien. Maar als die kans niet komt, dan wordt het tijd om aan mezelf te denken. Ik ben nu 28 jaar. Ik moet mezelf ook respecteren.”

“Ook al heb ik nog een contract tot 2012, als ik niet speel de komende weken, dan wil ik in de winterstop naar een andere club. Ik ben het nu wel een beetje zat.” Ook met het oog op de EK-kwalificatiereeks en de speeltijd die Bert van Marwijk hem wel of niet gunt, is een transfer een belangrijke overweging. “Ik wil nog mooie dingen meemaken met Oranje, dus ik moet spelen.”

Bezig met laden …