voetbalzone

‘Als ik een klein beetje de speler mag worden die Xavi is, ben ik al blij’

Erik van Dam15 jan 2014, 11:52
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2014, 11:52
Advertentie

Sergi Roberto probeert al enkele jaren zijn plek te vinden bij Barcelona. De middenvelder heeft grote namen voor zich in de A-selectie, maar mocht van Gerardo Martino dit seizoen al tien keer meedoen in de competitie: negen keer als invaller en tegen Getafe zelfs als basisspeler. De 21-jarige Spanjaard heeft geloof in eigen kunnen en hoopt ooit ook echt belangrijk te worden voor Barcelona.

voetbalzone

Kenners in Spanje zien in Sergi Roberto de natuurlijke opvolger van Xavi, die ook voortkomt uit de fameuze jeugdacademie van de Catalanen. “Hij is één van ’s werelds beste voetballers, terwijl ik nog maar net begonnen ben bij het eerste elftal”, zegt Sergi Roberto bescheiden. “Er zijn er maar weinig zoals Xavi: als ik een klein beetje de speler mag worden die hij is, ben ik al blij”, voegt hij eraan toe.

Sergi Roberto zegt blij te zijn dat hij er in de zomer voor koos Barcelona trouw te blijven. “Ik heb nu twaalf wedstrijden op rij mogen spelen in de competitie en Copa del Rey. Als je dat een jaar geleden tegen me had gezegd, was ik heel blij geweest. Ik heb geen moment overwogen de club te verlaten. Dit is al mijn achtste seizoen hier en ik heb de juiste beslissing genomen, toen ik besloot te blijven.”

Bezig met laden …