voetbalzone

'Als ik een speler was, zou ik absoluut naar dit toernooi uitkijken'

Bart Kruyt20 okt 2011, 12:40
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2011, 12:40
Advertentie

Arsène Wenger en Harry Redknapp werden genoemd als mogelijke kandidaten, maar er is geen verrassende keuze gemaakt bij het benoemen voor een coach van de Britse ploeg tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Stuart Pearce, de huidige bondscoach van Jong Engeland, mag gaan proberen om een succesvolle selectie samen te stellen.

/

Pearce mag in totaal achttien spelers oproepen, waarvan drie spelers ouder dan 23 jaar mogen zijn. De spelers van het Britse team kunnen uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland komen. David Beckham, de inmiddels 36-jarige Engelse middenvelder van het Amerikaanse LA Galaxy, heeft al aangegeven dat hij graag zou willen meedoen aan de Olympische Spelen.

Aan Pearce de taak om een goede groep bij elkaar te brengen. “Voor mij is dit een enorme eer”, zei de bondscoach van Jong Engeland, die ook assistent is van Fabio Capello bij het ‘grote’ Engelse elftal. “Dit is een prachtig toernooi en als ik een speler was, zou ik absoluut naar dit toernooi uitkijken en er alles aan doen om aanwezig te kunnen zijn.”

Bezig met laden …