voetbalzone

‘Als ik geen voetballer was geworden, dan waarschijnlijk een moordenaar’

Erik van Dam25 apr 2016, 17:22
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2016, 17:22
Advertentie

Felipe Melo is heel dankbaar dat hij op jonge leeftijd bleek te beschikken over voetbaltalent. De 32-jarige middenvelder van Internazionale kende geen gemakkelijke jeugd en groeide op in een zeer gevaarlijke buurt in zijn thuisland Brazilië. Voetbal is zijn redding geweest, zo zegt hij zelf.

/

“Mijn vader werkte vroeger vaak dubbele diensten om in ons levensonderhoud te kunnen voorzien en heeft heel veel moeten opofferen. Pas de laatste tijd realiseer ik me goed hoe groot en belangrijk die offers waren. Zonder was ik nu niet daar waar ik ben gekomen”, vertelt Felipe Melo in een interview met Sky.

“Mijn vader was erg belangrijk voor me, net zoals mijn vrouw en kinderen dat nu zijn. God komt eerst en daarna komt mijn familie. Maar voetbal is ook van zeer veel waarde voor me geweest. Als ik geen voetballer was geworden, dan waarschijnlijk een moordenaar. Ik groeide op in één van de gevaarlijkste favela’s, met veel drugs en wapens om me heen.”

“Soms ging ik weg om te trainen en als ik dan terugkwam, was er een vriend dood. Ik heb moeten kiezen tussen voetbal en de criminaliteit”, aldus Felipe Melo. “Gelukkig was ik bij machte om eraan te ontsnappen en mijn dromen waar te maken. Ik koos voor voetbal en een ander leven”, zegt de Braziliaan, die in 2001 op zijn achttiende debuteerde bij Flamengo.

Bezig met laden …