voetbalzone

‘Als ik het hele seizoen op de bank zit bij Ajax, moeten we praten’

Gijs Freriks17 nov 2016, 06:15
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2016, 06:15
Advertentie

Heiko Westermann deed dit seizoen pas in vier wedstrijden in het eerste elftal mee en maakt zijn meeste minuten bij de beloften. De 33-jarige centrale verdediger lijkt Davinson Sánchez, Nick Viergever, Jairo Riedewald en Matthijs de Ligt voor zich te moeten dulden bij Ajax.

/

De Duitser zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij voor het eerst in zijn loopbaan in een dergelijke situatie zit: “Natuurlijk kan ik niet leven met deze rol, maar ik heb het wel te accepteren. Iedereen is fit. Sánchez en Viergever doen het goed. Ik moet geduld hebben. Kijk, als ik echt heel het seizoen op de bank zit, moeten we gaan praten.”

De 27-voudig international is in ieder geval niet van plan om met de vuist op tafel te slaan; hij zegt zijn lastige sportieve situatie te kunnen relativeren. “Als gezin hebben we het goed in Amsterdam. Mijn twee dochters hebben het naar hun zin op een internationale school. Maar ik ben hier om te voetballen, niet om een goed privéleven te hebben.” Westermann heeft een contract tot de zomer van 2018.

Bezig met laden …