voetbalzone

'Als ik het hier goed doe, ontvang ik wellicht een oproep voor Oranje'

Daniel Cabot Kerkdijk05 sep 2015, 16:25
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2015, 16:25
Advertentie
voetbalzone

Rafael van der Vaart was in juni de eerste versterking van Real Betis voor het nieuwe seizoen. De promovendus haalde daarna nog negen voetballers en Ricky van Wolfswinkel was de laatste zomerse aanwinst voor de Andalusiërs; de aanvaller wordt de rest van het seizoen van Norwich City uit Engeland gehuurd. "Ik vind het perfect", zegt Van Wolfswinkel over de aanwezigheid en samenwerking met Van der Vaart. "Er is een goede wisselwerking. We hebben aan een blik voldoende."

Van der Vaart, die inmiddels blessurevrij is en tegen Real Sociedad zijn officiële debuut kan maken, is blij met de komst van Van Wolfswinkel. "Een speler die ik al lang ken. Hij heeft in Nederland ook voor een goede club gespeeld, Vitesse. Het is een geweldige aanvaller. Lang, sterk en hij heeft het in Portugal goed gedaan. We hadden een aanvaller nodig die in het strafschopgebied voor gevaar zorgt en daar is hij goed in." Van Wolfswinkel sprak telefonisch met Van der Vaart, alvorens hij Betis zijn jawoord gaf: "Hij was alleen maar positief over de club en de stad. Dat maakte het voor mij makkelijker."

Van Wolfswinkel was enkele dagen eerder al door trainer Pepe Mel en technisch directeur Eduardo Macià benaderd. "Ze gaven me het gevoel dat ik nodig was, al moet ook ik gewoon voor mijn speelminuten strijden. Dat is ook belangrijk voor het team." Van Wolfswinkel kijkt uit naar zijn eerste minuten in de Primera División: "Het is een geweldige competitie en Betis is een mooie club met een goed team. Ik zal dus mijn best moeten doen om te spelen. En als ik het goed doe, ontvang ik wellicht een oproep voor het Nederlands elftal. Maar nu focus ik mij volledig op Betis."

Bezig met laden …