voetbalzone

‘Als ik het niveau van Alaba en Lahm bereik, zou ik heel gelukkig zijn’

Gijs Freriks28 okt 2016, 23:30
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2016, 23:30
Advertentie

Eric Dier werd opgeleid als centrale verdediger, maar ontpopte zich later tot een gewaardeerde verdedigende middenvelder. De Portugese Engelsman stond in de wedstrijden tegen Bayer Leverkusen, West Bromwich Albion en Bournemouth echter weer in de laatste linie opgesteld, iets waar hij geen problemen mee heeft.

/

De 22-jarige Dier, die vanwege een blessure bij Toby Alderweireld een linie is teruggezakt, zegt in een interview met Standard Sport dat voetballers multifunctioneel moeten zijn. “Ik kan zo een hoop topspelers opnoemen die op meerdere posities kunnen spelen. David Alaba en Philipp Lahm van Bayern München, Javier Mascherano van Barcelona, enzovoort.”

“Men pint mij graag vast op één positie, maar door heel Europa zie ik spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Dat is een groot voordeel voor een manager. Als ik het niveau van spelers als Lahm, Alaba en Mascherano daarom kan bereiken, dan zou ik heel gelukkig zijn”, besluit Dier, die tot dusverre 98 wedstrijden voor Tottenham speelde.

Bezig met laden …