voetbalzone

'Als ik het telefoontje krijg, spring ik direct op het vliegtuig naar Polen'

Daniel Cabot Kerkdijk19 aug 2010, 07:36
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 07:36
Advertentie

Stan Valckx staat te trappelen om aan de slag te gaan als technisch directeur van het Poolse Wisla Krakow. Valckx is de topkandidaat voor de functie en krijgt na het weekeinde uitsluitsel over het tweejarige dienstverband, waarover hij eerder deze week in Krakow heeft gesproken.

"Deze functie is hartstikke mooi", vertelt de voormalig verdediger donderdag in De Telegraaf. "Als ik het definitieve telefoontje krijg, spring ik direct op het vliegtuig naar Polen. Het Poolse voetbal is in opkomst en Wisla Krakow is een van de topteams. Ik krijg de kans om het technisch beleid vorm te geven, niet alleen wat betreft transfers, maar ook bij het verder professionaliseren van de jeugdopleiding."

Eerder werkte Valckx al een jaar als technisch directeur van het Chinese Shanghai Shenhua. "In Polen kan ik de eerste buitenlander worden in deze functie. Ik heb er veel zin in." Valckx vertrok twee jaar geleden bij PSV na een conflict met algemeen directeur Jan Reker. Valckx leefde in onmin met Reker, die hij betichtte van leugens. Op zijn beurt had Reker hem ervan beschuldigd te verdienen aan transfers. Dat was aanleiding om de wegen te laten scheiden.

Bezig met laden …