voetbalzone

'Als ik het voor het zeggen had bij Bayern, zou ik meteen Reus halen'

Matthijs van Laar06 dec 2014, 09:22
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2014, 09:22
Advertentie
voetbalzone

Lothar Matthäus heeft het vuurtje tussen Borussia Dortmund en Bayern München weer opgestookt. De voormalig international verklaarde in zijn hoedanigheid als analist van Sky Deutschland dat de Duitse Rekordmeister er alles aan moet doen om Marco Reus te halen. De (vermeende) interesse van Bayern in de aanvaller van Dortmund was juist wat een aantal maanden geleden tot trammelant leidde.

Borussia Dortmund heeft namelijk geen trek om na Mario Götze en Robert Lewandowski nog eens een sterspeler over te doen aan de rivaal. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke zocht dan ook de confrontatie met de club uit Beieren. De laatste weken is het, mede door het blessureleed van Reus, echter weer rustig. "Als ik het voor het zeggen had, zou ik Reus halen", zei Matthäus vrijdag echter. "Dat heeft niks met economie te maken, maar met de kans om prijzen te winnen."

Matthäus vindt het van groot belang dat de beste Duitse voetballers voor de Bundesliga behouden blijven. "Uli Hoeness heeft ooit gezegd dat het Bayerns plicht is om alle Duitse internationals te kopen. Daarom snapte ik ook niet dat ze Toni Kroos lieten gaan en Xabi Alonso haalden. Die is negen jaar ouder", vervolgde hij. "Met het oog op de toekomst was Kroos de betere keuze geweest."

Volgens Matthäus is het sowieso zaak voor de club uit Beieren om zorgvuldig te kijken naar wat er de komende jaren moet gebeuren. "Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribéry en Arjen Robben raken allemaal op leeftijd. Hun prestaties zullen de komende twee tot drie jaar achteruit gaan. Daarmee verlies je stabiliteit. Bayern moet dus investeren in jonge spelers."

Bezig met laden …