voetbalzone

'Als ik iemand naar Barcelona kon halen, dan zou ik voor Wilshere kiezen'

Bart Kruyt19 feb 2013, 11:10
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2013, 11:10
Advertentie

In de zomer maakte Alex Song de overstap van Arsenal naar Barcelona en eerder bewandelden ook onder meer Cesc Fàbregas, Thierry Henry en Aleksander Hleb de weg van Engeland naar Catalonië. Als het aan Dani Alves ligt haalt Barcelona in de komende transferperiode weer een speler van Arsenal: de rechtsback van de Spanjaarden is erg onder de indruk van Jack Wilshere.

/

De 21-jarige Wilshere stond twee jaar geleden nog tweemaal tegenover Barcelona en heeft in die wedstrijden blijkbaar een uitstekende indruk gemaakt op Dani Alves. "Hij is een geweldige speler en ik heb geen twijfels dat hij op hetzelfde niveau als Xavi en Iniesta terecht kan komen", wordt de Braziliaan geciteerd door de Engelse pers. "Als ik de kans had om iemand naar Barcelona te halen, dan zou ik voor Wilshere kiezen. Hij heeft veel kwaliteiten en een goede persoonlijkheid."

Wilshere maakte in het seizoen 2008/09 zijn debuut voor Arsenal en werd later verhuurd aan Bolton Wanderers. Bij zijn terugkeer in het Emirates Stadium brak hij definitief door bij the Gunners, maar vorig seizoen speelde de middenvelder door een slepende knieblessure geen enkele wedstrijd. Dit seizoen is Wilshere weer terug en in december zette hij nog zijn handtekening onder een nieuw contract bij Arsenal, waardoor hij tot de zomer van 2018 vastligt bij de Londenaren.

Bezig met laden …