voetbalzone

‘Als ik langer bij Real was gebleven, zou ik een succes zijn geworden’

Thijs Post30 jul 2012, 12:13
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2012, 12:13
Advertentie

Zé Roberto weet van geen ophouden. De middenvelder uit Brazilië is 38 jaar oud, maar tekende onlangs een contract bij Grêmio. In Europa maakte hij vooral indruk in Duitsland, bij Bayern München, Bayer Leverkusen en Hamburger SV. Wat veel mensen zijn vergeten, is dat hij zijn Europese carrière begon bij Real Madrid. Daar speelde hij maar vijftien wedstrijden, alvorens tijdelijk terug te keren naar zijn geboorteland.

/

“Ik was erg jong toen ik Brazilië verliet en dan te bedenken dat ik een kleine club, Portuguesa, inruilde voor een wereldmacht als Real Madrid”, laat de 84-voudig international optekenen via de officiële kanalen van de wereldvoetbalbond FIFA. “Ik wist dat ik tijd nodig had, maar ik wilde naar het WK van 1998. Bondscoach Mario Zagallo vertelde me dat ik wekelijks moest spelen om kans te maken op een selectie.”

“Voor een basisplaats bij Real Madrid had ik een paar jaar moeten blijven, maar met het WK in mijn achterhoofd ging ik naar Flamengo”, vervolgt hij. “Als ik bij Real Madrid gebleven was, zou ik een succes zijn geworden. Hoe zwaar de concurrentie destijds ook was.”

Bezig met laden …