voetbalzone

‘Als ik meer had gespeeld, had ik bij United en Real een ster kunnen worden’

Gijs Freriks01 jun 2016, 19:10
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2016, 19:10
Advertentie

Javier Hernández speelde in het seizoen 2014/15 op huurbasis voor Real Madrid, maar na negen doelpunten en negen assists in 33 officiële wedstrijden werd besloten om de samenwerking niet te verlengen. Real had de Mexicaan door een optie van twintig miljoen euro definitief kunnen overnemen van Manchester United.

/

“Als ik twintig wedstrijden op rij voor zowel Manchester United als Real had kunnen spelen, dan had ik misschien een ster kunnen worden, maar dat zullen we nu nooit weten”, aldus Hernández in het magazine FourFourTwo. “Mijn cijfers spreken boekdelen. Ik heb bij United in 80 wedstrijden 65 keer gescoord, terwijl ik in Madrid negen keer scoorde en slechts twaalf keer in de basis mocht beginnen.”

“Het enige verschil is dus dat ik alleen bij Bayer genoeg minuten heb gemaakt om mijn waarde te tonen. We kennen de historie van United en Real allemaal. Dat zijn ploegen die altijd om alle prijzen meedoen, maar nu zit ik bij de derde beste ploeg van de Bundesliga. Bayer wil mij op het veld zien, die andere clubs wilden dat niet”, besluit de Mexicaan.

Bezig met laden …